Pieksämäen Bola liikunta- ja hyvinvointikeskus on valmistunut

WasaGroupin Pieksämäen kaupungille toteuttama Bola liikunta- ja hyvinvointikeskus valmistui Hiekanpään liikuntapalvelujen alueelle, ja sen ansiosta kaupungin koululaiset saavat käyttöönsä nykyaikaiset liikuntatilat.

Uusi 3734 m²:n Bola valmistui aikataulussaan ja liikunta- ja hyvinvointikeskus otettiin käyttöön 6.9.2021.

Bolan toiminta mahdollistaa korkean käyttöasteen, sillä päivisin liikuntasalit ovat koululaisten käytössä, lisäksi tiloista löytyy monipuoliset liikunta- ja hyvinvointipalvelut harraste- ja urheiluseuroille, kaiken ikäisille kaupunkilaisille sekä yrityksille. Tiloissa palvelee myös Ole.Fitin kuntokeskus 24/7, hieronta- ja fysioterapiapalvelut, kiipeily- ja bolderointiseinä sekä uusi FitCafe-lounaskahvila.

”Tavoitteemme on ollut tehdä uudesta liikunta- ja hyvinvointikeskuksesta kaupunkilaisia monipuolisesti palveleva liikunta- ja kohtaamispaikka”, sanoo toimitusjohtaja Aki Lindroos Bola Liikunta- ja hyvinvointikeskus Oy:stä.

Bola liikunta- ja hyvinvointikeskus on hybridikeskus kunnallisen ja yksityisen tilatarpeiden yhdistyessä. Bolan yrittäjä toimii hankkeessa operaattorina valvoen tilojen käyttöä, huolehtien niistä ja tarjoten palveluja käyttäjille. Bola mahdollistaa kaupungille helppohoitoiset liikuntatilat, enemmän toimintoja, paremmat palvelut sekä suuremmat tilat verrattuna perinteiseen urheiluhalli- tai koululiikuntaympäristöön. Toteutus kaupungille on kustannustehokkaampi hybriditoteutuksena kuin yksin toteuttamalla.

Ainutlaatuisella Wasa360-palvelumallilla toteutettu hanke mahdollisti monipuolisten liikuntatilojen toteuttamisen käyttöoikeusmallin avulla, jolloin kaupungin ei tarvitse sitoa pääomia hankkeeseen toteutus- tai ylläpitovaiheessa.  Wasa360-palvelumallissa WasaGroup vastasi kiinteistökehittäjänä ja rakennuttajana kokonaisuudessaan kiinteistöhankkeesta, WasaPlan Oy vastasi suunnittelusta ja rakennusurakoitsijana toimi RPP Rakennus Oy. Wasa360-palvelumallissa investorina ja vuokranantajana toimii Tuohex Kiinteistörahastot.

Lisätietoja antavat:

Bola- ja Ole.Fit-yrittäjä Heini Väisänen, p. 040 092 5858, heini.vaisanen@bolapieksamaki.fi, www.bolapieksamaki.fi

Bola-ketju, toimitusjohtaja Aki Lindroos, p. 045 279 9361, aki.lindroos@bola.fi, www.bola.fi

WasaGroup Oy, toimitusjohtaja Timo Pahkala, p. 050 361 4664, timo.pahkala@wasagroup.fi, www.wasagroup.fi

Pieksämäellä Bola liikunta- ja hyvinvointikeskuksen tiloihin kuuluu

 • 2 isoa liikuntahallia, jotka jaettavissa viiteen erilliseen osaan
 • 2 pientä liikunta- ja ryhmäliikuntatilaa
 • Kuntosali
 • Kiipeily- ja bolderointiseinä
 • Fysioterapia- ja hierontatilat
 • Lounaskahvila FitCafe
 • Kokous- ja saunatilat
 • 7 pukuhuonetta ja n. 300 paikkainen katsomo


Keskuksessa voi harrastaa mm. seuraavia lajeja

 • Sisäpalloilulajit; salibandy, lentopallo, koripallo, futsal, käsipallo sekä sulkapallo ja pickleball
 • Kuntosali, ryhmäliikunta, perheliikunta, kiipeily ja bolderointi


Bolan ja Ole.Fitin palvelut

 • Liikuntatilapalvelut
 • Kunto- ja ryhmäliikuntapalvelut
 • Personal training -palvelut
 • Fysioterapia ja hierontapalvelut
 • Yritystilaisuudet, tapahtumat ja liikuntapäivät
 • Kokouspalvelut
 • Kahvio ja ruokapalvelut
 • Kiipeilyohjauspalvelut
 • Syntymäpäivät, polttarit ja juhlat
 • Lapsiparkki